Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunceli Müzesi, Konya Akşehir Taş Eserler Müzesi ve Bursa Türk-İslam Müzesi restorasyonu sonrası açılış Töreni'nde açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Akşehir taş eserler müzesi 770 yıllık geçmişe sahip muazzam bir tarih hazinesidir. Müzemizin herkese hayırlı olmasını diliyorum. Bu millete hizmet etme şerefine eriştiğim için rabbime hamd ediyorum. Geleceğe daha büyük zenginlik bırakmak da önemlidir. Türkiye tarihiyle bağını koparmak için faşist bir zihniyetin tasallutu altında kalmıştır. Bu zihniyetin yol açtığı yıkım sadece ecdadın kemiklerini sızlatmakla kalmamış nesiller arasındaki kopukluklara da yol açmıştır.

Hükümetlerimiz döneminde ülkemizin demokrasisine çok büyük katkılar sağlarken medeniyet ve kültür davamızda aynı mesafeyi katedemediğimizi görmenin büyük üzüntüsü içindeyim. Daha fazla bu konunun üzerine eğilmeli, yürütülen çalışmaları daha sıkı takip etmeliydik. 

Bir kez daha müzelerimizin ülkemize kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ediyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

Editör: Haber Merkezi