NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Ankara'da yoğun diplomasi trafiği başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirvenin ilk lider kabulünde Kanada Başbakanı Mark Carney ile bir araya geldi.
İlk ikili görüşme Mark Carney ile yapıldı
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen görüşme, NATO Zirvesi kapsamındaki ilk lider kabulü oldu. Erdoğan ile Carney'nin görüşmesinde zirvenin gündem maddeleri ve ikili ilişkilerin ele alınması bekleniyor.

Ankara'da diplomasi trafiği hız kazandı
Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında, NATO üyesi ülkelerin liderleri Ankara'da bir araya geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kanada Başbakanı Mark Carney ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından diğer devlet ve hükümet başkanlarıyla da ikili temaslarını sürdürmesi bekleniyor.
Zirve Savunma Sanayii Forumu ile başladı
NATO tarihinde ilk kez düzenlenen Savunma Sanayii Forumu ile başlayan zirvede, ittifakın savunma kapasitesini güçlendirecek yeni projeler gündeme geldi. Forumda NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, ortak MQ-4C Triton yüksek irtifa gözetleme insansız hava araçlarının tedariki ile Airbus'tan 12 yeni tanker uçağı alımına ilişkin kararları duyurdu.
Gündemde güvenlik ve savunma iş birlikleri var
İki gün sürecek zirvede liderlerin; NATO'nun geleceği, savunma harcamaları, bölgesel güvenlik, Rusya-Ukrayna savaşı, Orta Doğu'daki gelişmeler ve savunma sanayii alanındaki iş birliklerini değerlendirmesi bekleniyor.
