AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı, AK Parti'nin 19 yıllık siyasi yolculuğunu anlatan 13 sayfalık bir kitapçık hazırladı. Kitapçık için ön söz yazan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

- AK Parti'nin mayasını milletimiz attı, hamurunu milletimiz yoğurdu, kumaşını yine milletimiz dokudu. 

- Kuruluşundan sadece 15 ay sonra, 3 Kasım 2002 tarihinde, iktidara da yine milletimiz getirdi. 

- Millete hizmetkar olma idealiyle çıktığımız bu uzun, ince ve meşakkatli yoluculukla 18 yılı iktidarda olmak üzere 19 seneyi geride bıraktık. 

- Üyesinden delegesine ve teşkilat yöneticilerine kadar AK Parti'de vazife üstlenen tüm arkadaşlarımızın amacı, can borcumuz bulunan aziz milletimize ve ülkemize hizmet etmek oldu. 

- Şeyh Edebali'nin tavsiyesini kendimize rehber edinerek, daima 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturuyla çalıştık. 

- Türkiye'yi, tarihinin en büyük yatırımlarıyla, kalkınma ve demokrasi hamleleriyle buluşturduk. 

- Milletimizle birlikte tüm farklılıkları kucaklayarak, temelinde kardeşliğin, dayanışmanın ve barışının olduğu yeni bir Türkiye inşa ettik.

- Bu uzun mücadele sürecinde defalarca sınandık, tehdit edildik, ihanete uğradık. İçerden ve dışardan sayısız saldırılara maruz kaldık.

- Ancak milletin emanetini yere düşürmedik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başta olmak üzere, hayata geçirdiğimiz reformlarla demokrasimizi daha da tahkim ettik. 

- Hak ve özgürlükler konusunda attığımız adımlarla Türkiye'yi yasaklarla anılan bir ülke olmaktan kurtardık. 

- AK Parti olarak "artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sloganıyla çıktığımız siyaset yolculuğumuzu, ilk günkü samimiyetle ve yılların tecrübesiyle sürdürüyoruz. 

- AK Parti, Türkiye'nin son 18 yılının mimarı olmasının yanı sıra 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 vizyonlarıyla ülkenin istikbaline taliptir. Milletimizle gönül bağımızı güçlü tuttuğumuz sürece, tarih yazmaya, ülkemizi başarılara koşturmaya devam edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi