Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece kabinede değişiklikler yapmış, iki bakan görevden alınırken, 3 yeni bakan atanmıştı.

Üç yeni bakan dün TBMM'de yemin ederek göreve başladı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında üç bakana yeni görevleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından aranarak önceden bildirildiğini ifade etti.

Selvi, şöyle yazdı:

- Üç bakana yeni görevleri bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından aranarak önceden bildirilmiş. Yeni bakanlar, “Önceden haberimiz vardı” dediler. 

- Erdoğan 13 Nisan tarihinde yapılan kabine toplantısında, bakanlara değişiklik olacağı yönünde mesaj vermiş. 

- Ayrıca hafta başında yapılan AK Parti MYK toplantısında da, “Vatandaşların beklentisi doğrultusunda kabine değişikliğini gerçekleştireceğiz” demiş.

Bu atamalardan sonra kabinede yeni değişiklik olup olmayacağı sorusu gündeme geldi. Selvi, bu konuda da şu ifadeleri kullandı:

- Mini revizyon nedeniyle kulislerde “ikinci bir değişim olur mu” sorusunun yanıtı aranıyordu. Erdoğan, grup toplantısındaki konuşmasında bu tartışmaya son noktayı koydu.

- AK Parti’de gerekli değişiklikleri yaptıklarını, kabine değişikliğini gerçekleştirdiklerini belirttikten sonra, “Artık, genel merkezimizle, meclis grubumuzla, kabinemizle, beldesinden iline kadar tüm teşkilatlarımızla 2023’e odaklanmamız gereken bir döneme girdik” dedi.

- Böylece AK Parti’de değişim sürecinin tamamlandığını ifade etti. 2023 hedefini gösterdi. Kabine değişikliği AK Parti milletvekilleri arasında çok büyük bir gündem maddesi olmadı.

Editör: Haber Merkezi