Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile Azerbaycan'ın Zengilan şehrine geldi. Erdoğan'ın bulunduğu uçak, Azerbaycan'ın işgalden kurtarılan topraklarında Türk firmalarının da katkılarıyla inşa edilen ikinci havalimanı olan Zengilan Uluslararası Havalimanı'na indi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev (sağda) tarafından karşılanan Erdoğan, yapımı tamamlanan havalimanına inen ilk devlet başkanı oldu. İki lider, açılışın ardından havalimanı binasını gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Yeni havalimanının açılış kurdelesini kesen Erdoğan ve Aliyev'e, havalimanının sembolik anahtarları takdim edildi. Erdoğan ve Aliyev anahtar ile basın mensuplarına poz verdi.

İki lider, daha sonra havalimanı binasını gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Karabağ'ı işgalden kurtaran Azerbaycan, bölgeyi yeniden imar ediyor. Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan ve İran sınırları yakınındaki Zengilan şehri uluslararası bir havalimanıyla dünyaya bağlanacak.

Zengilan Uluslararası Havalimanı'nın pisti 3 kilometre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde. Büyük kargo uçakları dahil, tüm geniş gövdeli uçaklar piste iniş kalkış yapabilecek. Aynı anda 8 uçak peronlarda bulunabilecek.

İnşası 1,5 yılda tamamlanan havalimanında ülkenin en büyük yolcu uçağıyla ilk teknik uçuş 9 Eylül'de gerçekleşmişti.
 
Zengilan'daki havalimanı, geçen yıl açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı Fuzuli Havalimanı'ndan sonra Karabağ’daki ikinci uluslararası havalimanı olacak.

Editör: Haber Merkezi