14 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alpaslan Kuytul ve Mehmet Boynukalın talimatı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Alpaslan Kuytul ve Mehmet Boynukalın talimatı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında, Alpaslan Kuytul ile Mehmet Boynukalın meselelerinin Erdoğan'a iletildiğini yazdı. Erdoğan, Diyanet ile toplantı talimatı verdi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul ile eski Ayasofya baş imamı Mehmet Boykukalın hakkında çıkan olayların AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne geldiğini yazdı.

Selvi'nin aktardığına göre Erdoğan, "Boynukalın'ın ifadelerini duyunca yüzünü buruşturdu."

Selvi, yazısında şunları kaydetti:

Alpaslan Kuytul’un avukatlarını destek talep etmek için geldikleri CHP Grup Başkanvekili’nin odasında tanımıştım.

Her ramazanda da camilere yönelik eylemleriyle kendilerini Türkiye’ye tanıtıyorlar.

28 Şubat’ın Aczimendileri gibi.

Her 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda otobüslere doldurulup Ankara’ya getirilirler, Anıtkabir civarında uzun sakalları, cübbeleri ile asalarına vurarak dolaştırılırlardı.

Gereken fotoğrafı verdiklerine inanılınca göstermelik bir operasyonla toplanıp, şehir dışına çıkarılırlardı.

Alpaslan Kuytul’un ekibi ise Diyanet’in imamlarının arkasında namaz kılmayı reddediyor ama her ne hikmetse pandemi nedeniyle camilerde teravih namazı kılınmadığı zaman bunlar teravih namazı kılmak için camilerin önünde toplanıyorlar. Maksat teravih değil. Cami istismarı.

Camilerde toplu halde namaz kılma yasağı kalkınca bunları cami civarında görmek mümkün değil.

Bu selefi grup Gaziantep’te büyük gruplar halinde itikâfa girmek için camilere girdi.

Onlara gazla müdahale edildi. O şekilde müdahale edilmesi doğru değildi. O müdahaleyi yapan bekçi açığa alındı. Ama onlar camide arbede görüntüsüyle amaçlarına ulaştılar.

Bunlar cami istismarı, din istismarı yapan selefi bir grup. En büyük zararı İslam’a veriyorlar.

KÜLLİYE’DE TOPLANTI

Bir de alim sıfatıyla zarar verenler var.

Ayasofya imamı olarak İslam’ı sevdirmesi beklenirken adı ‘pamukçu hoca’ya çıkanlardan söz ediyorum.

Alpaslan Kuytul’culara camide biber gazlı müdahale ile Ayasofya’nın eski imamı Mehmet Boynukalın’ın “pamuk” göndermesi AK Parti MYK’da gündeme geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Camide onlara müdahale şekli yanlıştı. Onların yaptığı da yanlıştı. İkisi de yanlış" diyor. Dini meselelerde siyasetin değil, Diyanet’in konuşması gerektiği üzerinde duruluyor. 

Erdoğan, önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Diyanet’le bir toplantı yapılması talimatını veriyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bir çaba içinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kapsamlı bir toplantı yapılarak, bu konular ele alınacak.

ERDOĞAN’IN YÜZÜNÜ BURUŞTURDUĞU AN

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın,  Mehmet Boynukalın’ın “pamuk” göndermesinden haberi olmadığı anlaşılıyor. Erdoğan duyunca yüzünü buruşturuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *