Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rekabet Kurumu’nun Google ile anlaşmazlığı ve sunucularının Türkiye’ye kurulması kararının ardından Ziraat Bankası’nın Simit Sarayı’nın hisselerini almak için yaptığı başvuruya ilişkin konuştu.

Simit Sarayı’nın hisselerinin Ziraat Bankası’na devredilmesi hususunda konuya ilişkin birçok gazeteci, ülkenin küresel anlamda markalaşan şirketinin durumunun kötüye gittiğine dair bilgi verilmemesi ve Ziraat Bankası’nın yaptığı yatırım sonucu vergilerin milletten kesileceği yönünde oluşan tahminler eleştirilere sebep olmuştu.

Simit Sarayı Satıldı mı? Hangi Banka Simit Sarayı'nı Satın Aldı?

TASVİP ETMİYORUM

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Simit Sarayı’nı direkt Ziraat Bankası değil Ziraat Bankası’nın bir başka bir şirketinin aldığını dile getirdi. Kamu bankalarının görev zararlarına el atarak şirketleri ayakta tutmasını doğru bulmadığını söyleyen Erdoğan, “Geçmişte kamu bankalarının görev zararı olayları sebebiyle nasıl battığını hatırlayın; bütün kamu bankaları görev zararı adı altında çökertilmişti” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi