Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi bugün toplanacak. Toplantıda başta koronavirüs tedbirleri olmak üzere birbirinden önemli konular görüşülecek.

Saat 15.00'te başlayacak toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapacak.

Toplantıda koronavirüs tedbirleri bir kez daha masaya yatırılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadeledeki son tabloya ilişkin, kabineye bir sunum yapacak.  Alınan tedbirlerin sahaya yansıması, olası yeni kararlar, aşı çalışmalarındaki son gelişmeler toplantıda kapsamlı şekilde incelenecek.

Öncelikli olarak yılbaşında 4 günlük yasak getirilmesi konuşuluyor. Bu gerçekleşirse 30 Aralık çarşamba akşamı saat 21.00'den itibaren pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar sokağa çıkmak yasaklanacak.

Ayrıca yılbaşı için toplanma, misafirliğe gitme gibi faaliyetlere de izin verilmeyecek.

Bu arada özellikle bazı illerde görülen olağanüstü artış 14 günlük sokak yasağını da gündeme getirdi.

Bu yasak karar verilmesi halinde sadece vaka artışı görülen illerde uygulanacak. Bu illere seyahat kısıtlaması da getirilecek.
 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da toplantıda bir konuşma yapacak. Buna göre okullarda yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağı da verilerin ışığında ele alınacak.

Toplantıda koronavirüsle mücadelede yeni ekonomik destek paketleri de masaya yatırılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kiralarda düzenlemeye gidiyoruz. Kabine toplantısının ardından açıklayacağız” ifadesini kullanmıştı.

İç ve dış politikadaki son gelişmeler de mercek altına alınacak. Bu kapsamda İran’la yaşanan şiir gerginliği, AB Liderler Zirvesi, ABD’nin CAATSA yaptırımları gibi konuların da değerlendirilmesi bekleniyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Azerbaycan’da görev alacak Türk askerlerinin yanı sıra Irak, Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz’deki son gelişmelere dair kabineyi bilgilendirilmesi öngörülüyor.
 

Editör: Haber Merkezi