Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan gece saatlerinde görevden uzaklaştırıldı. Turhan'ın yerine atanan isim ise Adil Karaismailoğlu oldu.

Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre Ulaştırma Bakanı Turhan'ın neden görevden alındığına dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı.  Ancak iddiaya göre Cahit Turhan, koronavirüs salgınına rağmen Kanal İstanbul için yapılan ihaleyi iptal etmemesi nedeniyle görevden alındı. Çünkü bu ortamda ihale yapılması büyük tepki toplamıştı.

'Türkiye yatırım yapacak güçte'

Gazeteci Cüneyt Özdemir ise Turhan'ın görevden alınmasına ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Özdemir, "İmamoğlu geçtiğimiz gün virüsle uğraşılan bir dönemde Kanal İstanbul ihalesinin yanlış bir tarihte yapıldığını belirtmesi üzerine Cahit Turhan ona şöyle yanıt vermişti:

"Türkiye Cumhuriyeti salgınla mücadele ederken üretim ve yatırımları da yapabilecek güçtedir. Kanal İstanbul projesi ile ilgili çalışmalar elbette devam etmekte olup bugün proje ihalesi yapılan iki tarihi köprünün taşınması veya yerinin korunması işi de önceden belirlenmiş bir sürecin parçasıdır. 

Ülkemizin salgınla mücadel ettiği bir dönemde yatırım ve üretimin durdurulmasının istenmesi yapılan bir proje ihalesi üzerinden siyasi fırsatçılık yapmak milletimize koronavirüsten daha çok zarar vermektedir" 

'Hükümetler vatandaşını koruma derdinde'

Ulaştırma Bakanı bence bütün dünyanın bilmediği bir şeyi biliyor ki böyle şeyler söylüyor. Herkes virüsle baş etmeye çalışırken yatırım yapan bir tane devlet var mı? Bütün dünya şu an milletimi koronavirüsten nasıl koruyacağım, milletimi nasıl geçindireceğim telaşında. Nasıl bu insanları hayatta tutacağız telaşında. Bu tartışmalar çok anlamsız" dedi.