Muğla'nın Dalaman ilçesinde, Devlet Su İşleri'nin (DSİ) sulama boru hattı ihalesini kazanan firmanın projeye malzeme üretmek için kurulan kum eleğinden diğer inşaat firmalarına satış yaptığı iddia edildi. 
 
Edinilen bilgilere göre, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından "Dalaman Ovası Sulaması" adı altında yapılan sulama boru hattı projesi ihaleye gidildi. İhaleyi kazanan firma 05.05.2017 tarihinde işe başlayarak, ihale şartları dahilinde projeye kum, çakıl gibi malzemeleri karşılaması için Atakent Mahallesindeki Atatürk Köprüsünün altına kum eleği kurdu. Kurulan kum eleği normal şartlarda sadece projede kullanılacak malzemeyi üretme yetkisine sahipken, gazetemize yapılan ihbarlar doğrultusunda ihaleyi kazanan şirketin bölgedeki diğer inşaat şirketlerine de kum, çakıl gibi inşaat malzemesi sattığı, diğer inşaat şirketine ait kamyonların kum eleğine girip çıktığı iddia edildi.  
 
Proje için kurulan kum eleğinden kum çakıl alan inşaat firmalarına ait kamyonların, aldıkları kum ve çakılı şehrin farklı bölgelerine naklettikleri belirtildi. Yapılan ihbarlarda, Dalaman Ova Sulama Projesi alanında ekstra bir faaliyet göstermemesi gereken firmanın, ihale dışına çıkarak projeye malzeme sağlaması için kurulmasına izin verilen kum eleğinden ticari satış yaptığı ve fırsat gördükleri bu durum üzerinden ek kazanç sağladıkları ifade edildi. 
 
Yetkililerin herhangi bir inceleme yapıp yapmayacakları merakla bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi