Muğla'nın gözde tatil beldelerinden Datça’da çıkan orman yangın rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine kadar yaklaştı. Mesudiye Mahallesinde alevlerin yerleşim yerlerini tehdit etmesiyle, yöre halkı ve tatilcilerin güvenli bölgelere tahliyesi gerçekleştirildi. 

NOKTA ATIŞI MÜDAHALE
Havanın kararmasıyla birlikte ekipler yangına karadan müdahale derken  Orman Bakanlığı da gece görüşlü yangın söndürme helikopterlerini ilk kez devreye aldı.

Termal kameralar sayesinde yangının güçlü olduğu bölgelere yapılan nokta atışı müdahaleler başarılı sonuçlar getirdi. Yangına ilişkin Datça Belediyesi da bir açıklama yayınlayara Orman Bakanlığı'na teşekkür etti. Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Orman Bakanlığı, inanılmaz iyiydi. Minnettarız" ifadeleri kullanıldı. 

İLK DEFA BURADA DENEYECEĞİZ
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Datça’daki öğlen saatlerinde yaptığı yaptığı açıklamada, "Teknolojimiz en üst seviyede. Kullandığımız yapay zeka, yazılımlarımız, donanımlarımız.

Biz Marmaris’te daha beterini gördük, burada içimiz daha rahat. Burada son durumla ilgili bilgi alacağız. Bir de gece kullanılabilen helikopterleri de ilk defa burada denemiş olacağız. Bunların sağlıklı çalışıp çalışmadığını test edeceğiz. İlk defa burada deneyeceğiz" demişti

Editör: Haber Merkezi