Gelecek Partisi’nin politikaları şekillenmeye başlarken ekibini oluşturan Başkan Ahmet Davutoğlu, 16 bakanı incelemeye almayı planlıyor.

BAKANLARIN İCRAATLERİ RAPOR EDİLECEK

“Gölge bakan” fikriyle ortaya çıkacak ekipte kabinede er alan 16 bakan izlenecek ve parti içinde siyasi fikirler oluşturulup eleştirilere açılacak. “Geleneklere bağlı yenilikçi bir siyaset” anlayışını benimsediklerini belirten Ahmet Davutoğlu bizzat kendisine bağlı olacak olan Politika İzleme Kurulu düzenli periyotlarda bakanlardan gelen açıklamalar, yeni alınan kararlar, değişen düzenlemeler gibi bütün gelişmeleri izleyecek ve rapor hazırlayacak. Başlarında koordinasyonu sağlayacak bir görevli bulunacak ve tüm bakanlık çalışmaları yakından takip edilecek.

BÖLÜMLERE AYRILACAK

Politika İzleme Kurulu’nun yanı sıra, farklı departmanlar oluşturulup devlet politikaları ve halkın ihtiyacı saptanacak.  Başkanlık Kurulu üyeleri, Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkanlığı, Politika İzleme Kurulu Koordinatörlüğü, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, Sosyal Politikalar Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, İnsan Hakları Başkanlığı, Parti İçi Eğitim Başkanlığı, Dış İlişkiler Başkanlığı, Araştırma, Geliştirme ve Bilişim Başkanlığı, Kültür ve Sanat Politikaları Başkanlığı, Kadın Politikaları Başkanlığı, Gençlik Politikaları Başkanlığı,  İdari ve Mali İşler Başkanlığı gibi birçok birimden oluşuyor.

Editör: Haber Merkezi