AKP’de görev aldığı dönem Başbakanlık yapmış olan şimdilerde Gelecek Partisi ile siyasi arenaya hızlı bir giriş yapan Ahmet Davutoğlu’nun kurucularından olduğu Bilim ve Sanat Vakfı’na kayyum atandı.

“KURULUŞ AMAÇLARINA SAHİP ÇIKILMASI EYLEMİDİR”

Olayla ilgili yapılan açıklamada vakfın tüzel kişiliğinin, yani misyon ve vizyonunun korunmasına ve maddi değerlerine sahip çıkılmasına yönelik adım atıldığı ifade edildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kayyum atandığı söylentilerinin ardından kurumdan gelen açıklamada “Bu eylem Bilim ve Sanat Vakfı’nın tüzel kişiliğinin korunması, maddi varlıklarına ve kuruluş amaçlarına sahip çıkılması eylemidir” ifadelerine yer verildi.

BİLİM VE SANAT VAKFI’NDAN DOĞRULAMA GELDİ

Olayla alakalı kayyum atanıp atanmadığına yönelik açıklama yapan Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) konuya ilişkin açıklama yayımladı. 

BİSAV'dan gelen açıklama şu şeklide:

“Bilim ve Sanat Vakfı’na Kayyum atanmasına dair Kamuoyu Açıklaması

21.01.2020 tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen üç kişilik bir heyet Bilim ve Sanat Vakfı yönetimini devralmıştır. Daha önce 19.12.2019 tarihinde YÖK Genel Kurulu kararıyla İstanbul Şehir Üniversitesi yönetimi hami üniversite olan Marmara Üniversitesi'ne devredilmişti. Bu haksız uygulamanın devamı mahiyetinde, kırk yıldır ülkemizin eğitim ve kültür hayatına hizmet etmekte olan vakfımıza böyle bir muamelenin reva görülmesi hiçbir şekilde hakka ve adalete uygun değildir. Bu keyfi tutum yüzlerce yıllık vakıf geleneğimizde büyük bir tahribata yol açabilecek vahim bir adım; sadece Bilim ve Sanat Vakfı'nı değil ülkemizdeki bütün vakıfları ilgilendiren tehlikeli bir girişimdir" ifadelerine yer verildi. 

Editör: Haber Merkezi