İzmir'in Gaziemir İlçesinde yaşayan alevi bir ailenin evinin duvarına yazılan "defol alevi" yazısı ve konulan çarpı işareti Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik ve birçok partinin sözcüsü yaşanan olayı sert bir dille eleştirmişti. Bugün de Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'dan tepki geldi. 

Resmi Twitter hesabından yaşanılan olayla ilgili açıklamalarda bulunan İsmet Büyükataman, "Türk Millet ayrılmaz bir bütündür" dedi.

BÜYÜKATAMAN'DAN ALEVİ AÇIKLAMASI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, İzmir'in Gaziemir ilçesinde bir alevi ailesinin evinin duvarına yazılan "defol alevi" yazısına resmi twitter hesabı üzerinden sert tepki gösterdi. Türk Milleti'nin ayrılmaz bir bütün olduğuna dikkat çeken Büyükataman, "Aziz milletimiz bu provokasyona pirim vermeyerek kirli oyunu bir daha boşa çıkarmıştır" dedi.

İşte Büyükataman'ın açıklamaları:

  • İzmir’in Gaziemir ilçesinde bir Alevi vatandaşımızın evinin duvarına “Defol Alevi” yazılması akıllara daha önce bedeli kanla ödenmiş eski bir tezgâhı getirmektedir. Büyük Türk milleti gerekli dersleri çıkardığı bu kışkırtmalara itibar etmeyecek derecede feraset sahibidir.
  • Kapısına "Alevi" yazıp bu milletin bir parçasını ötekileştirebileceğini ve ondan ayırabileceğini düşünenler her kimse tescilli vatan hainidir. O fırçayı tutan el, bu memleketin evladına ait değildir. O boyanın ham maddesi bu coğrafyanın değildir.
  • Türk milleti ayrılma kabul etmez bir bütündür. Türk milletini tesadüfen bir araya gelmiş bir insan topluluğu zanneden şuursuzlar, onu parçalara ayırmak için fırsat kollamaya devam etmektedir. Aziz milletimiz bu provokasyona pirim vermeyerek kirli oyunu bir daha boşa çıkarmıştır
Editör: Haber Merkezi