05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'dan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye cevap

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'dan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye cevap

DEM Parti Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “maksimalist taleplerden kaçınmalıyız” sözlerine cevap verdi. Bakırhan, “Bizim taleplerimiz abartı değil, çağdaş bir demokraside bulunması gereken asgari standartlardır. Hangisi abartılı, hangisi maksimalisttir?” diye konuştu.

DEM Parti Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “maksimalist taleplerden kaçınmalıyız” sözlerine cevap verdi. Bakırhan, “Bizim taleplerimiz abartı değil, çağdaş bir demokraside bulunması gereken asgari standartlardır. Hangisi abartılı, hangisi maksimalisttir?” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında, “maksimalist taleplerin gündeme gelmesinden kaçınmalıyız” çıkışı üzerine DEM Parti'den cevap geldi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da partisinin grup toplantısında “Bize sık sık ‘DEM Parti ne istiyor?’ diye soruyorlar; yanıtımız nettir. Taleplerimiz tüm Türkiye için adaletin, özgürlüğün ve eşitliğin temel taşlarını güçlendirmeye yöneliktir” dedi. 

Bakırhan, partisinin somut taleplerini şu sözlerle sıraladı: "Herkese aynı taraftan bakan ve herkesi kapsayan anayasal bir yurttaşlık istiyoruz. Keyfilik rejimi değil, hukukun üstünlüğünü talep ediyoruz. Kayyımların değil, iradenin esas alınması gerektiğini düşünüyoruz. Sözün, basının ve örgütlenmenin özgürce nefes aldığı bir kamusal alanın oluşmasını istiyoruz. Anadilde eğitim hakkını talep ediyoruz. Yerelin sözünün duyulduğu, kararın yerinden filizlendiği bir demokrasi hayat kurtarıcı diyoruz. Terörle Mücadele Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve infaz yasası başta olmak üzere temel yasal düzenlemeler acilen hayata geçirilmesi Türkiye’ye nefes aldıracak biliyoruz. Hakikat, adalet ve onarım eksenli bir geçiş dönemi yasasıyla yola revan olalım diyoruz. Hasta ve siyasi tutsakların bırakılması ise vicdanları rahatlatır çağrısı yapıyoruz. Siyasi sebeplerle sürgünde olan arkadaşlarımızın bir an önce topraklarına kavuşmasını istiyoruz. Diyarbakır’da anadil özgürlüğü neyse, İstanbul’da adil yargı güvencesi odur; Trabzon’da ifade özgürlüğü neyse, Hakkari’de yerel kararlara katılma hakkı odur. Bunlar ayrı değil, aynı özgürlük ağacının dallarıdır; bir dal kırılırsa bütün ağaç yara alır.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *