05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM DEM Parti'den İmralı görüşme notlarıyla ilgili açıklama: “Mesnetsiz belgelere itibar edilmemeli”

DEM Parti'den İmralı görüşme notlarıyla ilgili açıklama: “Mesnetsiz belgelere itibar edilmemeli”

DEM Parti, sosyal medyada yayımlanan Abdullah Öcalan’a ait olduğu iddia edilen notların gerçek dışı olduğunu duyurdu. Parti, spekülatif yorumların güven ortamını hedef aldığını vurguladı ve barış sürecinin hassasiyetine dikkat çekti.

Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a ait olduğu iddia edilen bazı sözlerin sosyal medyada gündem olması üzerine DEM Parti’den yazılı bir açıklama yapıldı. 

Açıklamada DEM Parti İmralı Heyeti tarafından yayımlandı ve paylaşılan notların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Bir süredir kimi çevrelerce sosyal medyada İmralı Adasında gerçekleşen görüşmelere ait olduğu iddia edilen notlar yayınlanmakta ve yorumlanmaktadır. Kuşkusuz Sayın Öcalan ile heyet arasındaki görüşmeler ve özellikle Sayın Öcalan’ın Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı sürecine dönük görüşleri kamuoyu tarafından haklı olarak beklenmekte ve izlenmektedir. Görüşmeler hakkında da yine heyet üyelerimiz tarafından basına ve kamuoyuna bilgi verilmektedir. Heyetçe sunulan ve anlatılanlar dışında tahrif edilmiş, spekülatif ve mesnetsiz yorumlara tabi tutulmuş belge ve bilgilere itibar edilmemelidir.”

DEM Parti: “Güven Zedelemeyi Amaçlayan Tutumlar Provokatif Girişimlerdir”

Parti, kamuoyunu yanıltan spekülatif yorumların ve belge paylaşımlarının toplumdaki güven ortamını hedef aldığını belirterek;“Sürecin lehinde ya da aleyhinde tüm görüşleri demokratik bir toplumsallığın gereği olarak saygıyla değerlendiriyoruz. Ancak gerçek dışı ve tahrif edilmiş belge ve bilgilere dayandırılarak güven zedelemeyi hedefleyen tutumları provokatif girişimler olarak değerlendirdiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.” denildi.

Ayrıca, barış süreciyle ilgili yürütülen görüşmelerin hassasiyet gerektirdiğine dikkat çekildi:
“Toplumsal barışı ilgilendiren konular ciddi, güvenilir ve belirli bir düzeyde mahremiyet gerektiren tartışma ve görüşme süreçlerini içermektedir. DEM Parti ve DEM Parti İmralı Heyeti olarak çalışmalarımızı bu dikkat ve özenle yürütme çabasındayız. İmralı Adasında yapılan tüm görüşmeler heyetimizin katılımıyla gerçekleşmiştir. Diğer tüm iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca heyetimizce açıklananlar dışında hiçbir görüşme notu veya belgeye itibar edilmemelidir.”

Mehmet Öcalan’ın Açıklamaları Tartışma Yarattı

Öte yandan Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’ın kamuoyuyla paylaştığı ifadeler de tartışma konusu oldu.
Mehmet Öcalan, kısa süre önce yapılan aile görüşmesine dair şunları aktarmıştı: “Biz üzerimize düşen her şeyi yaptık, artık sıra devlette. Demokratik siyasetle mücadeleye devam etmek istiyoruz. Rojava’da Kürtler asla silah bırakamaz. Ahmet Şara IŞİD’in başıdır, yarın ne yapacağı belli değildir. Kürtler Suriye’de soykırım tehdidiyle karşı karşıyadır. SDG gerekirse Tabqa’da Suriye Demokratik Cumhuriyeti’ni ilan edebilir.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *