Kanal D, CNN Türk, Hürriyet Gazetesi, Posta Gazetesi gibi medya yayınlarını 893 milyon dolar karşılığında Doğan Holding'den satın alan Demirören Holding'de sular durulmuyor. Geçtiğimiz günlerde Hürriyet Gazetesi'nde görev yapan çalışanlarıyla yolları ayıran Demirören Medya'nın bu kez de satılacağı iddia edildi. 

Türkiye'nin en büyük medya kuruluşlarının başında gelen Demirören Medya'da yaşanan işten çıkarmalardan sonra bir iddia daha ortaya atıldı. Geçtiğimiz yıl 893 milyon dolar karşılığında Doğan Holding'den satın alınan medya şirketlerinin Ordu Yardımlaşma Kurumu'na ( OYAK ) satılacağı kulislere yansıdı. 

BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADI

Edinilen bilgilere göre Demirören Holding, istenileni bir türlü karşılayamayan Hürriyet Gazetesi, Milliyet Gazetesi, Demirören Haber Ajansı, Posta Gazetesi, CNN Türk TV gibi yayın organlarını elden çıkarmak istiyor. 

İlk etapta akaryakıt ile otogaz dağıtım şirketleri ve operasyonlarıyla alakadar olan OYAK, bu kapsamda TOTAL Oil Türkiye ve Moil şirketlerinde yaklaşık 900 istasyon ile faaliyet gösteren Demirören Holding ile masaya oturdu. İkinci oturumda ise Demirören Holding'in elinde bulunan medya şirketlerinin satışı için müzakere edileceği öğrenildi.

OYAK YALANLADI

Ünlü bir internet sitesinden paylaşılan habere Oyak Grubu'ndan yalanlama geldi. Basın açıklamasında bulunan Oyak, şu ifadelere yer verdi:

Türkiye’nin en büyük emeklilik fonu Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) olarak, reel sektörde yatırım fırsatlarını her zaman titizlikle değerlendirmekteyiz. Ancak OYAK yönetiminin medya sektörüne dair herhangi bir gündemi, planı ve/veya kararı bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Editör: Haber Merkezi