Süleyman Soylu, HDP’nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın Devran isimli kitabından uyarlanan tiyatro oyununu seyreden Kadir İnanır’a “Elinizdeki kanları temizleyemezsiniz” demişti.

SOYLU "ELİNİZDEKİ KANLARI TEMİZLEYEMEZSİNİZ" DEMİŞTİ

Soylu, "O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü'nün de fotoğrafını assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğraflarını assaydınız. Elinizdeki, kanları tiyatro oyunları ile temizleyemezsiniz. Bu milleti de aldatamazsınız. Bu ülkeyi de bölemeyeceksiniz. Yurt dışına gidip kulaklarına üflenen birtakım telkinlerle Türkiye'nin huzurunu bozamayacaksınız. Türkiye eski Türkiye değil." ifadelerini kullanmıştı. 

“FİKİR AYRILIKLARI OLABİLİR”

Bir AVM çıkışında muhabirlerin sorularını yanıtlayan İnanır Soylu’nun “Eksik yapmışsınız Kadir Efendi” eleştirilerine yanıt verdi. İnanır, herkesin aynı görüşte olamayacağını belirterek “Benim aleyhime söyleyen herkes bir gün vicdanıyla baş başa kalacak ve bu Kadir Abiye ayıp ettik diyecekler” şeklinde konuştu.

“BENİM İSTEĞİM HER ŞEY BU ÜLKEDE GÜZEL OLSUN”

Toplum olarak el ele vermeye ihtiyacımız olduğunu belirten İnanır “Benim bir tek isteğim var her şey bu ülkede çok güzel olsun, herkes birbirini çok sevsin saysın. Tabi ki bizim birbirimize karşı toplum olarak birey olarak görüşlerimizde farklılık muhakkak olacaktır, öyle olmazsa tadı olmaz, yaşamın da tadı olmaz” ifadelerini kullandı ve Soylu ile yaşadığı polemiğe ılımlı yaklaşarak fikir ayrılıklarının doğal olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi