HDP'nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın Devran isimli kitabından uyarlanarak sahnelenen tiyaroya geçtiğimiz günlerde Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve oyuncu Kadir İnanır katılmıştı. 

SOYLU SİTEM ETTİ

Demirtaş'ın tiyarosuna gidenlerine sitem eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tiyatroya gidenlerle ilgili, "Birileri de karşısına geçip o tiyatroyu seyrediyor, alkışlıyor. Eksik yapmışsınız Kadir Efendi. Eksik yapmışsınız o tiyatroya gidenler" ifadesini kullandı.

'ELİNİZDEKİ KANLARI TEMİZLEYEMEZSİNİZ'

Soylu, "O tiyatronun bir tarafına şehit edilen Yasin Börü'nün de fotoğrafını assaydınız, katledilen 39 kişinin de fotoğraflarını assaydınız. Elinizdeki, kanları tiyatro oyunları ile temizleyemezsiniz. Bu milleti de aldatamazsınız. Bu ülkeyi de bölemeyeceksiniz. Yurt dışına gidip kulaklarına üflenen birtakım telkinlerle Türkiye'nin huzurunu bozamayacaksınız. Türkiye eski Türkiye değil." demişti.

'TEK DERDİMİZ BARIŞ'

Tiyaroyu izlemeye giden Kadir İnanır'dan Soylu'ya yanıt geldi. İnanır: "Konuşmak istemiyorum, bizim tek derdimiz barış olsun" demekle yetindi.

Editör: Haber Merkezi