CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin Libya'ya asker göndermesi kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Baykal, muhaletin asker yollamama fikrini yanlış bulduğunu belirterek bu konuda hükümeti desteklediğini söyledi.

'DIŞ POLİTİKA HUSUMETLE OLMAZ'

Deniz Baykal, “Dış politika hamasetle ve husumetle olmaz. Libya'nın daha önceden yanında olmalıydık. Nasıl hata yapılıyor diye bakmamız lazımdı” açıklamasında bulundu. Baykal “Libya'yla yapılan askeri anlaşmamız çok önemli, emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

'ÖNCEDEN DESTEK OLMALIYDIK'

CHP Antalya Milletvekili Baykal, "Dış politika hamasetle ve husumetle olmaz. Libya'nın daha önceden yanında olmalıydık. Nasıl hata yapılıyor diye bakmamız lazımdı. Askerlerimizle siyasetçilerimizle önceden destek olmalıydık. Siyasi ahlak bunu gerektirir. Gidip savaşmak yerine Libya'ya, 'Silah, asker, teknoloji neye ihtiyacın var?dememiz lazımdı… Silah yerine barış eli uzatmak daha farklı. Zaaflarını görerek yardım etmek gerekirdi. Diplomatlarımızla Libya'ya giderek bir tek Libyalının burnu kanamadan bunu yapmalıydık" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi