Denizli'nin Tavas ilçesinin Avdan köyüne yapılmak istenen termik santrali iktidarla muhalefeti aynı noktada buluşturdu.

Muhalefetten sonra AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın da santrale karşı çıktığı belirtildi. Yine AK Parti'nin Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İmamlık da karşı olduğunu açıklamıştı.

AK Parti Denizli milletvekilleri Cahit Özkan, Ahmet Yıldız, Nilgün Ök, Şahin Tin ve il başkanı Necip Filiz'in katıldığı video konferans toplantısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Nihat Kurum ile konuyu görüştüklerini söyleyen Zolan, “Denizli ile ilgili bu hassasiyeti ilettik. Orada özel alanlar olduğunu anlattık. Yazdığımız yazı ve diyaloglarımız ile süreci takip ediyoruz. ÇED raporuna ilişkin görüşlerimizi ilettik. Bu yazıları 20 gün önce gönderdik ama kamuoyuna açıklamamıştık” dedi.

Zolan, “Bu işin takipçisiyiz. Bu konular çok hassas konular.  Bizim çevre duyarlılığımız belli. Teknik arkadaşlarımız ÇED raporunda tüm sayfaları tek tek inceledi ve bir rapor oluşturduk. O raporu da bakanlığımıza gönderdik. Bakanımızın da bu raporu dikkate alacağı yönünde olumlu düşüncelerimiz var” diye konuştu.

Bölgede 150 megavat gücünde iki üniteden oluşan bir termik santral kurulması planlanıyor. Yatırımcı şirket santral ile birlikte kömür ocakları, arıtma tesisleri ve depolama alanları inşa edecek.  Sadece inşaat faaliyetleri sırasında 50 bin zeytin ağacının kesileceği öngörülürken beraberinde getireceği kirlilik de endişe yaratıyor.
 

Editör: Haber Merkezi