05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Devlet Bahçeli'den Öcalan'a çağrı: Bir an evvel açıkla!

Devlet Bahçeli'den Öcalan'a çağrı: Bir an evvel açıkla!

MHP lideri Devlet Bahçeli: "DEM heyetinin İmralı ile görüşmeleri, ter.rsüz Türkiye'ye önşartsız destek olmalı ve beklenen çağrı bir an önce yapılmalı."

Devlet Bahçeli’den PKK ve Gezi Olaylarına Sert Mesajlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, İmralı’da Abdullah Öcalan ile DEM Parti heyetinin gerçekleştirdiği görüşmelerden somut bir sonuç çıkmamasını ve Gezi soruşturmalarındaki gelişmeleri ele aldı.

"SİLAHLARINIZI KENDİ İRADENİZLE BIRAKIN"
Bahçeli, PKK’ya yönelik sert bir çağrıda bulunarak, “Bölücü terör örgütü, kahramanca verilen mücadele sonucunda bitme noktasına gelmiştir. Küresel güçlerin hizmetinde bölgesel aktör olmaya bir son verin. Silahlarınızı öldürülmeden önce kendi iradenizle bırakın ve pişman olduğunuzu ilan edin. Terörsüz bir Türkiye için İmralı’daki görüşmelerin beklenen çağrıyı bir an önce açıklaması samimi dileğimdir, ” dedi.

"15 TEMMUZ’DAN DERS ALMAYANLAR SOKAĞA ÇIKSIN DA GÖRELİM"
Gezi soruşturmalarına ve olası provokasyonlara dikkat çeken Bahçeli, şunları söyledi:
"Gezi olayları, Türkiye’yi ayrıştırmanın ve kaos yaratmanın bir girişimiydi. 15 Temmuz’dan ders almayanlara sesleniyorum; haydi yüreğiniz yetiyorsa çıkın sokağa da görelim. Ateşle oynamayı merak ediyorsanız deneyin de boyunuzun ölçüsünü alın."

"CUMHUR İTTİFAKI HER TÜRLÜ TEHDİDE HAZIR"
Bahçeli, muhalefeti hedef alarak, “CHP ve destekçileri, siyasi istikrarı bozma girişimlerinde başarılı olamayacaktır. Cumhur İttifakı, karanlık emel sahiplerinin her türlü planını bozmaya hazırdır, ” ifadelerini kullandı. Bahçeli’nin açıklamaları, hem terörle mücadele hem de siyasi istikrara vurgu yapmasıyla dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *