Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Ege'nin iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Sinop ve Bilecik ile Bursa ve Düzce'nin güney çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam ilk saatlerde görülecek yağışların Çankırı, ve Amasya çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı, Sinop ve Samsun’un iç, Tokat’ın batı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Bu akşam saatlerinde görülecek yağışların Çankırı, ve Amasya çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı, Sinop ve Samsun’un iç, Tokat’ın batı kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve az bulutlu, güneydoğusunun yer yer çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Bilecik ile Bursa'nın güney çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA 20°C, 33°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra güney çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EDİRNE 19°C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL 22°C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu

KOCAELİ 22°C, 37°C
Parçalı bulutlu

EGE
Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya çevrelerinin, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR 17°C, 34°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ 23°C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 25°C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA 24°C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 21°C, 37°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 24°C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu

HATAY 21°C, 37°C
Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA 18°C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı, kuzeybatısının yer yer çok bulutlu, Eskişehir ile Ankara'nın kuzeybatı çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam saatlerinde görülecek yağışların Çankırı ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA 19°C, 33°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde il geneli, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra kuzeybatı çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların bu akşam saatlerinde kuzeybatı çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

ÇANKIRI 16°C, 34°C
Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 16°C, 32°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA 20°C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Sinop il geneli ile Bolu'nun güney ve doğu, Karabük'ün güney çevrelerinin, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Bolu ile Düzce'nin güney çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam saatlerinde yağışların Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU 15°C, 28°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam güney ve doğu çevreleri, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra il geneli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE 20°C, 32°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra güney çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KASTAMONU 15°C, 31°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİNOP 15°C, 31°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde iç kesimleri yer yer kuvvetli olmak üzere, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz Bölümü ile Doğu Karadeniz kıyılarının yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam saatlerinde yağışların Amasya çevreleri ile Sinop ve Samsun’un iç, Tokat’ın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA 21°C, 33°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ARTVİN 21°C, 29°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, kıyı kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ÇORUM 17°C, 31°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN 23°C, 29°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Bu akşam saatlerinde iç kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 15°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu

KARS 10°C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu

MALATYA 16°C, 35°C
Az bulutlu ve açık

VAN 14°C, 31°C
Az bulutlu ve açık

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 20°C, 41°C
Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 23°C, 39°C
Az bulutlu ve açık

SİİRT 26°C, 40°C
Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA 26°C, 40°C
Az bulutlu ve açık

Editör: Haber Merkezi