Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  AK Parti Antalya İl Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada çarpıcı ifadeler kullandı:

Bugün ülkenin, güçlü teşkilat ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde çok farklı bir Türkiye haline geldiğini ifade eden Çavuşoğlu, şunları söyledi:

- Artık Türkiye olarak başkalarının kurduğu oyunları reddediyoruz, kabul etmiyoruz. Artık Türkiye, güçlü Türkiye, oyunları kuran Türkiye'dir. 

- Bugün sadece oyun kurmuyoruz, bugün ülkemizin ve milletimizin aleyhinde kurulan tüm oyunları da bozuyoruz. 

- Suriye'de, Libya'da, Doğu Akdeniz'de, aynı şekilde Karabağ'da Türkiye, gemileriyle, ordusuyla, milletiyle, Karabağ'da can Azerbaycan ile sahaya indiği zaman sadece oyunlar bozulmadı, dünya alkışladı. 

- Artık Türkiye'siz oyun kurulamayacağını herkes gördü. Bunu daha da iyi idrak edecekler. Bugün artık herkes Türkiye ile göz seviyesiyle konuşuyor. Öğrenemeyenlere de itinayla öğreteceğiz.

- Bugünkü gücümüzle çok şeyi bozduk, çok şeyi düzelttik ve çok engeli aştık. Ama gelecekle ilgili hedeflerimize ulaşmak için çok çalışmamız lazım. İşte bu hedeflere Türkiye'yi ulaştıracak olan siz gençlersiniz.
 

Editör: Haber Merkezi