Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, koronavirüs salgınıyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Bunda da bir hikmet vardır. Ne yaptık da Rabbimiz insanlığa bu musibeti verdi, diyoruz" ifadelerini kullandı

'İnancımızda umutsuzluk yok'

Erbaş, Kovid-19 salgının sebep olduğu sıkıntılara işaret ederek, şunları kaydetti: Geriye doğru baktığımızda belki de hiçbir asırda, dünyanın hiçbir yerinde, neredeyse bütün İslam ülkelerinde camilerde cemaatle namazın kılınmadığı, cuma namazının, teravih namazının kılınmadığı başka bir Ramazan yaşamadı insanlık. Bu açıdan mahzununuz, üzgünüz ancak bizim inancımızda umutsuzluk yok.

'Ne yaptık da bu musibet geldi?'

'Allah'ın rahmetinden umudunuzu kesmeyiniz' ayet-i kerimesi her zaman bize cesaret veriyor, umut veriyor. Bizi diri tutuyor, canlı tutuyor.

Yaşanılan sıkıntılardan ibret alınıp ders çıkarılması gerektiğinin altını çizen Başkan Erbaş, “Bunda da bir hikmet vardır. 'Ne yaptık da Rabbimiz insanlığa bu musibeti verdi' diyoruz.

'Herkesin kendisiyle yüzleşmesi gerek'

Rabbimiz, ayet-i kerimede ‘Başınıza her ne musibet gelirse kendi yaptıklarınız yüzündendir.

O, yine de çoğunu affeder’ buyuruyor. Bu açıdan yeryüzünde yaşayan tüm insanların, hem Müslümanların hem de gayrimüslimlerin kendisiyle yüzleşmesi gerekiyor.

Kendimizi bir muhasebeye tabii tutmamız gerekiyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi