Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından düzenlenen konferansta sigaranın haram olduğunu ifade etti.

HER YIL BİNLERCE İNSAN ÖLÜYOR

Sigaranın her yıl ölümlere sebep olduğunu ifade eden Erbaş, sigaranın haram olduğuna dair delillerinin olduğunu da ekledi. Erbaş “Dünya Sağlık Örgütü’nün dünyada her yıl 8 milyondan fazla kişinin sigaradan dolayı hayatını kaybettiğine, diğer bir ifadeyle sigaranın her dört saniyede bir kişiyi öldürdüğüne dair açıklaması durumun vahametini gözler önüne sermektedir” ifadelerini kullanarak sigara konusunda caydırıcılığın destekçisi olduğunu ifade etmiş oldu.

SİGARA HARAM DEDİ, DELİLLERİNİ AÇIKLADI

Sigarayla alakalı yıllardır insan bedenine ne denli zarar verdiği bilinse de “haram” sınıfının dışında tutuluyordu. Erbaş sigaranın haram olduğunu söylemekle kalmayıp, delillerinin de olduğunu belirtti. Erbaş “Sigaraya haram diyoruz ama delillerimiz var. Maide suresi 32, Kim ki er yüzünde, inancı, mezhebi dini ne olursa olsun bir kimseyi öldürürse haksız yere, bütün insanları öldürmüş gibi olur diyor ayette. Sadece 100 bin kişiyi öldüren bir madde için bu katildir, katletmek de haramdır demek zor bir şey mi?” ifadelerini kullanarak dolaylı veya doğrudan sorularını bir kenara bırakarak sigarının direkt katilin ta kendisi olduğunu, katile yardımcı olarak da harama el uzatıldığını ifade etti. Sigaranın İslam özelinde ele alınıp bilinç oluşturulması gerektiğine değindi.