Belediye seçimlerinde HDP'den Diyarbakır'ın belediye başkanı seçilen Selçuk Mızraklı, daha sonra terör soruşturması nedeniyle tutuklanmış, İçişleri Bakanlığı tarafından da görevden alınmıştı.


Mızraklı'nın Diyarbakır 9. Ağur Ceza Mahkemesi'ndeki duruşması tamamlandı. 
Mızraklı için hazırlanan iddianamede Nusaybin'de güvenlik güçlerine teslim olan Bermal kod isimli terörist H.B.A'nın ifadeleri yer almıştı. Terörist ifadesinde şunları belirtmişti:
- Mızraklı terör örgütü PKK'nın yasama organı olan Demokratik Toplum Kongresi toplantılarına katılıyordu.
- Diyarbakır'da özel hastanede kırsal alandan gece geç saatlerde getirilen 'Hogır' kod isimli teröristi Mızraklı, ameliyat ettikten sonra güvenlik güçlerine teslim etmeden taburcu edip serbest kalmasını sağladı.
- Bu ameliyatın dışında gece saatlerde hasta ve yaralı örgüt mensupları gizlice hastahaneye getirilerek Mızraklı'nın kontrolünde, dahil olduğu ameliyatlar ve tedavilerinin yapıldığını sık sık duyuyordum. Mızraklı'nın hasta ve yaralı örgüt mensuplarına yönelik bu ameliyatı, tedavileri DTK ve KCK/TM yapılanması içinde biliniyor ve konuşuluyordu. Terör örgütü PKK/KCK'nın Diyarbakır'da en güvendiği doktorlardan biri de Mızraklı'dır.
- Mızraklı PKK/KCK yöneticileri ile görüşmek için tıp kongresi, sempozyum gibi gerekçelerle sık sık Irak ve Avrupa'ya gidiyordu.
Mahkeme heyeti, Mızraklı'yı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapisle cezalandırdı.
İddianamede ayrıca, Mızraklı'nın terörist cenazesi, taziyesi ve terör örgütü PKK'nın propagandasına dönüşen birçok eylem ve toplantılara katıldığı belirtilmişti.

 

Editör: Haber Merkezi