ABD Başkanı Donald Trump'ın emriyle füze saldırısında ölüdürülen Kasım Süleymani için Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten şaşırtıcı bir yorum geldi. Perinçek, "‘Süleymani bizim şehidimizdir, insanlığın şehididir’ ifadelerini kullandı

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, Kültürpark Fuar Alanı'ndaki İzmir Sanat Salonu'nda düzenlenen partisinin 11. İzmir Olağan İl Kurultayında partililere seslendi.

'KASIM SÜLEYMANİ DEĞERLİ CANDAŞIMIZ, ARKADAŞIMIZ'

ABD'nin İranlı General Kasım Süleymani'yi öldürmesine değinen Perinçek şu ifadeleri kullandı:

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Kudüs Komutanı, değerli candaşımız, arkadaşımız Kasım Süleymani Amerika'nın terörist saldırısı sonucu katledildi. Süleymani bizim şehidimizdir, insanlığın şehididir. Ateşe ateşle cevap verildi. Amerika o cevabı almıştır ve alacaktır.

Perinçek, Libya'daki gelişmeler için ise şu değerlendirmede bulundu:

Libya'da bir tarafta Amerika ve Suudi Arabistan'ın desteklediği Hafter güçleri var. Onun karşısında ise Libya halkını temsil eden, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin dostu olan, Birleşmiş Milletler tarafından yasal olarak tanınan bir yönetim var. Orada insanlık ve Amerikan emperyalizmi arasında bir mücadele var.

'BÖYLE BİR SENARYO YOK'

"Geldiğimiz noktada Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı Türkiye düşmanlığına ve Türk milleti düşmanlığına dönüştü" diyen Perinçek, Türkiye'de karamsarlık, negatiflik yaymaya çalışan CHP merkezli bir kuvvetin olduğunu söyledi. Perinçek şöyle konuştu:

Amerikan projelerinde görev üstlenenler, vesaire, hayalleri bıraksınlar. Akıllarını başlarına toplasınlar. O CHP merkezli, CHP önderliği merkezli Amerikan projeleri; 'Doğu Akdeniz'de Türkiye yenilecek, Karadeniz'de yenilecek, Güneydoğu'da yenilecek, Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ın kuzeyinde yenilecek, Libya'da yenilecek, her yerde yenilecek, bu cephelerde Amerika kazanacak, bu beyefendileri de getirip Ankara'da koltuklara oturtacak'. Bu hayal bile değil. Böyle bir senaryo yok.
 

Editör: Haber Merkezi