Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde içinde domuz eti bulunan Gurme Gıda yeni markasıyla reyonlardaki yerini aldı.

Geçtiğimiz aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hileli gıdalara yönelik yaptığı denetimler sonucunda Gurme Gıda ürünlerinde domuz eti çıkmıştı. Üretimini Kocaeli'de yapan firmanın Macar Salam Hamur Harcı'ndan domuz eti çıkarken, kangal fermente sucuğundan da domuz eti çıkmıştı. Ancak Gurme Gıda 2 ayın ardından yeni markasıyla market reyonlarında yerini aldı. Carrefour marketlerinde satılmaya başlanan sucukların yeni markası Bifet oldu. Şimdilik içinde domuz eti veya ürünleri bulunup bulunmadığı bilinmeyen sucuklar Gurme Gıda tarafından üretilmekte.

Migros'tan Alınan Banvit Marka Tavuğun İçinden İdrar Torbası Çıktı! HABERİNİ OKUYUN

ADINI REVİZE ETTİ

12 Ekim'de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonucu firmanın ürünlerinde domuz eti bulunmuş ve kamuoyuyla paylaşılmıştı. Firma kamuoyuna duyurulan denetim sonuçlarını yalanlamış ve açıklamalarda bulunmuştu. Ancak bu tarihten 13 gün sonra 25 Ekim'de, firmanın, "www.bifet.com.tr" adresini rezerve ettiği ve Gurme Gıda adına tescil ettiği öğrenildi. Firmanın geçen süreçte sucuk, salam gibi et ürünlerinin üretimine devam ettiği ve reyonlarda yerini aldığı görülüyor.

Kaynak: Gıda Dedektifi

Editör: Haber Merkezi