İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM DSÖ'den korkutan koronavirüs açıklaması: Mart başındaki seviyeye gelindi!

DSÖ'den korkutan koronavirüs açıklaması: Mart başındaki seviyeye gelindi!

DSÖ koronavirüse dair bulunduğu açıklamalarda, vakalardaki artışın çok ciddi olduğunu, mart başındaki seviyeye gelindiğini ifade etti

"Avrupa ülkelerinin yarısından fazlası son iki haftada yüzde 10'dan fazla vaka artışı yaşadı" diyen Kluge, yedi ülkede de vakaların en az ikiye katlandığını söylerken, "Bu tablo herkesi uyandırmalı" ifadesini kullandı.

Kluge, ‘karantina süresinde en ufak kısalmanın bile bireysel ve toplumsal açıdan büyük bir etkiye yol açabileceğini bildiğini’ söyleyip, ülkelere süreyi kısaltmak açısından uzmanlarla görüşerek güvenli seçenekleri tercih etme çağrısında bulundu. 

"AVRUPA'DAKİ VAKA ARTIŞI ENDİŞE VERİCİ"

DSÖ, Avrupa'da koronavirüs vakalarının sayısının artmasını "endişe verici" olarak nitelendirerek, eylül ayındaki sayıların "bir uyarı işareti" olması gerektiğini bildirdi. 

Koronavirüs testlerinin yaygınlaşması ile vaka sayısının da yüksek çıktığını belirten Kluge, buna rağmen vaka sayısının "endişe verici" düzeyde olduğunu kaydetti. Kluge, "Eylül ayı sayıları hepimiz için bir uyarı işareti olmalı" şeklinde konuştu.

"Pandeminin ne yönde gelişeceği bizim elimizde" diyen Kluge, "Bir kere geri püskürtmeyi başardık, yine geri püskürtebiliriz" ifadelerini kullandı. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü, salgını önlemek için testlerin yaygınlaştırılması, ellerin yıkanması, sosyal mesafenin korunması, bunun mümkün olmadığı durumlarda koruyucu maske takılması ve geniş katılımlı etkinliklerden uzak durulması gibi etkili tedbirlere uyulması gerektiği konusunda da uyarıda bulundu.

"14 GÜNLÜK KARANTİNA TAVSİYESİNİ DEĞİŞTİRMEYECEĞİZ"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), korona virüsünün Avrupa'daki yayılma hızının yeniden arttığına dikkat çekerek ülkeleri 14 günlük karantina süresini kısaltmamaya çağırdı. DSÖ, kendilerinin 14 günlük tavsiyesinin bilimsel verilere dayandığını ve bunu değiştirmeyeceklerini açıkladı.

DSÖ’nün Avrupa teşkilatının üst düzey yetkililerinden Catherine Smallwood, "14 günlük karantina tavsiyemiz, kuluçka süresine ve hastalığın bulaşmasına dair bildiklerimize dayanıyor. Bunu ancak, bilimsel verilerdeki bir değişikliğe dayalı olarak gözden geçiririz" dedi.