Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlu 134'üncü Filo Komutanlığı'na bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları'na ait NF-5 tipi uçak, çarşamba günü eğitim uçuşu için havalandıktan kısa süre sonra Aslım çöplük alanına düştü. Kazada, Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep şehit oldu. Şehit pilot memleketi Trabzon’un Bulak Mahallesi’nde dün gözyaşları arasında toprağa verildi.

ANNESİNİN İZLEMESİNİ İSTEMEMİŞ

Kazadan 10 gün önce Konya’ya oğlunu ve ailesini ziyarete giden Nuray Gençcelep’in, acı olayın yaşandığı gün şehit oğlu Burak Gençcelep’i izlemek için 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na gitmek istediği ortaya çıktı. Ancak Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep’in, annesinden o gün uçuşunu izlemeye gelmesini istemediği belirtildi.

'BUGÜN GELME ANNE'

Acılı baba Mehmet Gençcelep, eşinin bir süre önce oğlunun yanına gittiğini anlattı. Gençcelep, “Annesi hastaydı. Hastanedeki kontrolünden çıktı. Çıkınca oğlum bana ‘Baba, annemi yolla yanıma gelsin’ dedi. Hiç bekletmedim evladımı. Annesini istedi diye hemen yolladım. İyi ki de gitmiş annesi. Kaza yaşanmadan bir gün önce annesine ‘Anne gösterim var, oğlum Kayra’yı da al gel gösterimi izleyin’ demiş. Annesi gidip izlemiş gösteriyi. Kaza yaşandığı günde annesi tekrar gidip izlemek istemiş. Ama oğlum, ‘yok anne, bugün gelme’ demiş. Sanki anlamış gibi olacakları” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi