Tüm dünyada kasım ayının son cuması olarak bilinen Efsane Cuma kampanyasında birçok firma fiyatları indirmişti. Milyonlarca kişi ise indirimlere kayıtsız kalmayarak alışveriş yaptı. Efsane Cuma kampanyasında en çok satılan ürünlerin başında da akıllı televizyonlar geldi. Bu televizyonlardan internete bağlanmak, film, dizi izlemek de mümkün. Ancak FBI, bu indirimlerin hem banka hesaplarınız hem de zarar vermek isteyen siber güvenlik için bulunmaz bir nimet olduğunu açıkladı.

İZLENME VE DİNLENME RİSKİ FAZLA

FBI, internet sitesinde yayımladığı açıklamada "Televizyonunuzun üreticisinin ve uygulama geliştiricilerinin sizi izleme ve dinleme riskinin de ötesinde, bu televizyonlar, hacker'ların evinize girmesi için bir kapı olabilir. Kötü bir hacker, kilitli bilgisayarınıza doğrudan erişemeyebilir. Ancak güvenliksiz bir televizyon, onlara bu erişimi sağlamaları için 'arka kapı' açabilir" uyarısında bulundu.

'CİHAZI DAİMA GÜNCEL TUTUN'

FBI'a göre televizyonların mikrofonuna ya da kamerasına erişen kişiler, daha sonra dinledikleri cihazların bulunduğu evlere hırsızlık için girebilir, kanal değiştirebilir, ses ayarıyla oynayabilir ve çocuklarınıza uygunsuz videolar gösterebilir.

Kullanıcılara siber korsanlardan korunmaları için cihazlarından görüntülü konuşma yapmadıkları zamanlarda kamera üzerine siyah bant yapıştırmaları, televizyonlarının neler yapabileceğini iyice öğrenmek için kullanım kılavuzunu dikkatle okumaları ve cihazlarını daima güncel tutmaları tavsiyeleri verildi. 

Editör: Haber Merkezi