Geçtiğimiz günlerde 6.8'lik depremle sarsılan ve 41 kişinin ölümüne neden olan büyük Elazığ depreminin ardından fırsatçılar türemeye başladı. Deprem öncesi 700 TL olan kiraların depremden sonra 1500 TL gibi ciddi fiyat artışı olduğu belirlendi.

Ev bulmanın neredeyse imkansız olduğu kentte fırsatçılık yapan birçok ev sahibi, yoğun talebin ardından kira fiyatlarını 2 katına çıkardı. Fırsatçı ev sahiplerinin zor durumda bıraktığı depremden etkilenen halk, kiraların yüksek olması sebebiyle ev bulamadıklarını ve dışarda zor şartlar altında yaşadıklarını belirtti. 

DURUMU KABULLENDİLER

Artan talebin ardından kentteki kiralık evlerin fiyatı da bir anda 2 katına yükseldi. Daha önce semtine ve metre karesine göre 700 ile 1500 lira arasında değişen fiyatlar bir anda 1500 ile 2 bin liraya yükseldi. Talebin artmasıyla yükselen kira fiyatlarına tepki gösteren depremzedelerin birçoğu kış mevsiminde açıkta kalmamak için bu durumu mecburen kabullenmek zorunda kaldı.

FIRSATA ÇEVİRDİLER

Emlakçıları dolaştıklarını ve sonuç alamadıkları için sokak sokak kiralık ev aradıklarını anlatan bir depremzede, "Deprem öncesi 700 lira olan eve şimdi 1500 lira istiyorlar. Bin lira olan ev için de 2 bin lira talep ediyorlar. Depremzedelere yardım etmek yerine bu durumu birçok ev sahibi maalesef fırsata çevirdi. Depremden sonra bir de fırsatçılar yüzünden mağdur duruma düştük" dedi. Zor durumda olduğunu belirten depremzedeler bu konunun çözülmesini istiyor.

Editör: Haber Merkezi