Elazığ Sivrice ilçesinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremden sonra Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçoktakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Twitter üzerinden taziye mesajı iletti.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakiş, Elazığ'da meydana gelen ve son olarak 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen deprem nedeniyle Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı yolladı.

Miçotakis, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye'yi vuran yıkıcı depremin ardından Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkının acısını tüm kalbimle paylaşıyorum. Arama kurtarma ekiplerimiz size yardımcı olmaya hazırdır" ifadelerini kullandı.

Elazığ'da Meydana Gelen Depremden Sonra Yunanistan'dan Mesaj!

Diğer yandan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu telefonla arayarak Elazığ'da meydana gelen depreme ilişkin geçmiş olsun dileklerini iletti ve yardıma hazır olduklarını bildirdi.

1999 İSTANBUL DEPREMİ HATIRLANDI

Yunanistan 1999 yılında yaşanan Büyük İstanbul Depremi'nden sonra da arama-kurtarma çalışmaları için Türkiye'ye bir ekip göndermişti. Öyle ki bu ekibin başarıları daha sonra belgesellere kadar konu olmuştu. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan Yunanistan'daki orman yangınlarına müdahale içinse Türkiye'den bir ekip giderek destek vermişti
 

Editör: Haber Merkezi