Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremi aylar öncesinde katıldığı televizyon programında bilen Prof. Dr. Naci Görür, yeni bir uyarı daha yaptı. Geçtiğimiz günlerde CNN ekranlarında katılan Görür, uzun yıllardır kitlenen Kahramanmaraş'ta deprem beklediğini belirtti

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde cuma günü meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremi 3 ay önceden tahmin eden Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş ve Bingöl Karlıova'ya doğru deprem tehdidinin arttığını açıkladı.

BU BÖLGE İÇİN DEPREM ALARMI VERDİK

Prof. Dr. Naci Görür, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk oldu. Elazığ'da meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği 6.8 büyüklüğündeki depremle ilgili değerlendirmede bulunan Görür, "Doğu Anadolu fayından uyuyup ses çıkmayınca biz de konuşmalarımızda Doğu Anadolu fayına dikkat diyorduk. Bu fayın uyanmasından korkuyorduk. Peki uyanınca ne olacak. Endişemiz ya Kuzey Anadolu Fayı gibi davranmaya başlarsa diye." dedi. Sonra da sözlerine şöyle devam etti:

"Burada kırılan faydaki kırığın stresi Maraş Türkoğlu'na gidebilir. Oradan Hatay'a doğru gidebilir. Biz daha önce bu bölge için bir deprem alarmı verdik zaten. Sürpriz değildi.Sivrice'de deprem olunca stres hem kuzeye hem güneye ilerleyebilir. Bunun en bariz örneği Adapazarı depremi. Gölcük'te deprem oldu stresi iki yere gitti. Biri Düzce'ye diğeri İstanbul'a. Düzce bir ay sonra kırıldı, İstanbul kırılmayı bekliyor. Sivrice kırıldı ama Maraş'a doğru tehdit arttı. Karlıova'ya doğru tehdit arttı."