İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki terör bağlantılı isimler tek tek ortaya çıkıyor. Terör örgütleriyle irtibatı tespit edilen kişilerin çeşitli kadrolarda işe alındığı iddia edilmişti.

Terör örgütü mensuplarının iş kapısı haline gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki (İBB) skandallar tek tek ortaya çıkıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Sosyal Hizmet Uzmanı (Sosyal Çalışmacı) olarak çalışan Şafak D. isimli şahsın, 2016 yılında Şırnak ilinde PKK/KCK terör örgütü üyelerinden elde edilen dokümanlarda kırsal alanda elinde uzun namlulu silah ile çekilmiş fotoğrafı tespit edildi.

Haber7.com haberine göre,Güvenlik güçlerinin ele geçirdiği deliller üzerine şahsın terör örgütü PKK ile iltisaklı olduğu tespit edildi. 

GÖZALTINA ALINDI

Alınan bilgiye göre örgüt mensubu şahıs, bu sabah İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait çalıştığı binada gözaltına alındı. İBB çalışanı ile ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

SÜLEYMAN SOYLU DUYURMUŞTU

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) çalışan yüzlerce personelin "terör örgütleri ile iltisaklı veya irtibatlı olduğu yönündeki ihbar ve tespitler üzerine" özel teftiş başlatıldığını açıklamıştı. 

Editör: Haber Merkezi