Independent Türkçe'den Ali Kemal Erdem'in özel haberine göre, emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, SİHA'ların savaş uçaklarına karşı kullanılamayacağını söyleyerek sözlerine başladı ve şöyle dedi:

"Keşke bu kadar basit olsa. Ben de istemez miyim? İki tane füze tak ve kullan ama öyle olmuyor. Öncelikle seni düşürmeye gelen bir uçak gibi manevra yapman lazım. 150 kilometre ile giden bir SİHA, 1500 kilometre hızla gelen bir savaş uçağı karşısında nasıl manevra yapacak?" dedi.

SİHA'lara yeni radar ve füze yüklenmesi halinde ağırlığı artacağı için buna uygun bir motor ve daha fazla yakıt yüklenmesinin gerekeceğini belirten Karakuş, "Her şeyi yüklerseniz bu sefer uzun sürede havada kalamaz, havada kalış süresi 2-3 saate düşer. Bu da asıl işi olan keşif ve gözlem yapmasını engeller. SİHA'yı ağırlaştırırsan daha da işe yaramaz hale sokarsın" diye konuştu.

Yunanistan T6 uçağı hazırlıyor

Karakuş, ayrıca "Yunanistan, SİHA’ları İHA’ları vurmak için 20 tane T6 uçağını silahlandırdı. 45 tane T6 uçağı var. Bizim SİHA’ları vurmak için hazırlıyorlar bir yerde. T6 uçakları, SİHA ve İHA’lardan üç kat fazla hıza sahip. Radar tespit edecek T6 gelip vuracak" iddiasında da bulundu.

S-400'lerin ikinci paketinin alınmasının Yunanistan'a karşı hava üstünlüğünü korumak amacıyla olduğunu öne süren Karakuş, buna karşın Türkiye’nin uçak eksiği olduğu iddialarına katılmadığını belirtti ve şu iddiada bulundu:

Türkiye, şimdilik F-35 uçaklarını halledebilir miyim diye Biden'ın gelişini bekledi. Olmazsa AB ülkelerinden Tayfpoon uçaklarını alıp takviye edecek"

 

Editör: Haber Merkezi