05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Enerji Bakanı duyurdu: Gabar'daki petrol üretiminden ne kadar kazanç elde ediliyor?

Enerji Bakanı duyurdu: Gabar'daki petrol üretiminden ne kadar kazanç elde ediliyor?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, "Gabar Dağı'ndaki petrol üretimine ilişkin, "Oradan her yıl 2 milyar dolar kasamıza para geliyor. İnşallah üretim arttıkça daha da fazla olacak." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar Dağı'nda günlük 80 bin varil üretim kapasitesine ulaşan petrol sahasının Türkiye'ye yıllık 2 milyar dolar gelir sağladığını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, AK Parti Eskişehir İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Gabar Dağı'ndaki petrol keşfinin ekonomik ve sosyal etkilerine dikkat çekti. Terörle anılan Gabar’ın, artık Türkiye’nin en verimli petrol sahası haline geldiğini belirtti.

“Her Yıl Kasamıza 2 Milyar Dolar Giriyor”

Bakan Bayraktar, “Günde 80 bin varil üretim yapıyoruz. Oradan her yıl yaklaşık 2 milyar dolar kasamıza para giriyor. Üretim arttıkça bu rakam da yükselecek” dedi. Bayraktar, keşfin sadece ekonomik değil, sosyal etkisinin de büyük olduğunu belirterek, “Bugün Gabar’da 3 bin 200 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bu, bölge gençlerine umut veriyor. Bu sosyal kazanım, ekonomik kazançtan bile kıymetli” ifadelerini kullandı.

“Terörsüz Türkiye” Vurgusu

Türkiye’nin terörden arınmış bir geleceğe ilerlediğini söyleyen Bayraktar, Gabar projesinin bu anlamda da simgesel bir öneme sahip olduğunu vurguladı: “Terörsüz Türkiye’yi konuştuğumuz bu dönemde, Gabar gibi projeler daha da anlam kazanıyor. İstikrarla çok daha büyük başarılara ulaşacağız.”

Enerji Desteği Sürecek

Enerji gelirlerinin vatandaşlara yansıtıldığını hatırlatan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturalarında ciddi destek sağlandığını da belirtti. “Elektrik faturalarının yüzde 54’ü, doğalgazın ise yarısından fazlası devlet tarafından karşılanıyor. Bu destekleri sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *