Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamalarla siyasi gündemi yeniden şekillendirdi. Seçimlere kendi adaylarıyla girmeye kararlı olduklarını ifade eden Erbakan, ittifak ihtimaline yönelik soruya dikkat çekici bir yanıt verdi. Erbakan, “Saadet Partisi ile birçok konuda aynı çizgideyiz. Kökümüz aynı, Millî Görüş Hareketi’nden besleniyoruz” diyerek olası bir iş birliğinin sinyalini verdi. Partisinin teşkilatlanma sürecine dair bilgi de paylaşan Erbakan, il kongrelerinin hızla sürdüğünü ve üye sayılarının 650 bini aştığını söyledi. Hedeflerinin yıl sonuna kadar 1 milyon üyeye ulaşmak olduğunu belirten lider, “Seçim her an olabilir gibi hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Cumhur İttifakı ile yollarını tamamen ayırdıklarını net bir dille açıklayan Erbakan, bu ittifaka geri dönüş olmayacağını vurguladı. “Biz şu anda muhalefet tarafındayız ve kendi adayımızla Cumhurbaşkanlığı seçimlerine girmekte kararlıyız” diyerek daha önce Erdoğan lehine çekildikleri adaylıktan bu kez vazgeçmeyeceklerini söyledi. Saadet Partisi ile olası ittifak sorusuna açık kapı bırakan Erbakan, “Birçok konuda iktidara yönelik eleştirilerimiz aynı. Seçmen sağ partilerin birlikte hareket etmesini olumlu karşılıyor” dedi. Bu açıklama, ilerleyen günlerde sağ kanatta yeni bir blok oluşabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Şu an için net bir görüşme olmadığını söyleyen Erbakan, isim vermeden DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti gibi diğer siyasi partilerin de sürece dahil olabileceğini belirtti. Ancak en güçlü ihtimal olarak Saadet Partisi’ni öne çıkardı.
Erbakan’ın bu açıklamaları, yerel seçimlerde önemli başarı elde eden Yeniden Refah Partisi’nin 2028 seçimleri öncesinde siyasi pozisyonunu güçlendirme stratejisi olarak yorumlandı. Saadet Partisi'nden konuya dair henüz bir açıklama yapılmadı.