AK Parti'nin son yaptığı Merkez Yönetim Kurulu toplantısında gündeme gelen en önemli konulardan birinin Ayasofya'nın statüsü olduğu öğrenildi.

Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından, 532-537 yılları arasında İstanbul'un tarihî yarımadasındaki eski şehir merkezine patrik katedrali olarak yaptırılan Ayasofya, 1453 yılında İstanbul'un fethiyle Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürülmüştü. 

Ayasofya, 1934 yılında da Danıştay kararıyla müzeye çevrilmişti.

AK Parti'nin MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya’nın statüsünün değiştirilmesi ve cami olarak ibadete açılması için talimat verdiği belirtildi.

Erdoğan’ın bu konuda “Ayasofya’da namaz da kılınır, Fetih Suresi de okunur. Buna ancak ve ancak aziz milletimiz karar verir. Ayasofya cami olarak turistler tarafından ziyaret edilmeye devam edilebilir. Sultanahmet’te olduğu gibi” diye konuştuğu ifade edildi. 

Kurmaylarına bu konuda çalışma yapmaları talimatı veren Erdoğan'ın "Konuyu iyi araştırın ve çok hassas olun. Daha sonra konuyu tekrar değerlendirelim" dediği belirtildi. 

Ayasofya'da İstanbul'un fethinin yıldönümünde Fetih Suresi okunmuştu.

Editör: Haber Merkezi