Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Malatya 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Malatya'nın güzellikleri saymakla bitmez. Tarihimizde kültürümüzde medeniyetimiz de burada çiçek açıyor. Malatya Battal Gazi'lerin tarih yazdığı şehir. Malatya'nın Alparslan'ın gazilerine yoldaş olan şehir… Malatya ülkemize çağ atlatan merhum Turgut Özal'ı yetiştiren şehir...

AK Parti'nin 19 yıllık geçmişinde Malatya daima en önde olmuştur. Depremden hemen sonra harekete geçtik. Malatya'da toplam 5 bin 34 konut inşa etmek için çalışmalara başladık. Geçtiğimiz ocak ayında Malatya ve Elazığ'da yaşanan deprem felaketi nedeniyle tekrardan geçmiş olsun diyorum. Bugün 446 konutu vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Kalan konutlar da etaplar halinde teslim edilecek. İnşallah depremin yıl dönümünde konut teslimini tamamlamış olacağız. Türkiye'nin demokrasi ve kalkınma mücadelesi uzun ve meşakkatli bir süreci ifade eder.

'Haddini bil'

Bir de Hollanda'da bir milletvekili müsveddesi var. O da kakmış bizimle ilgili bir şeyler yazıyor. Bir defa haddini bil. Kiminle yol yürüdüğünü hiç hesap ettin mi? Faşizm bizim kitabımızda yok. Faşizm sizin kitabınızda var. Bizim kitabımızda ne faşizm ne Nazizim var. Biz sosyal adaletle yol yürüyoruz.