Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ'nün siyasi ayağı' açıklamalarına yanıt verdi

Erdoğan, 1Birileri içeride sürekli fitne çıkarmanın peşinde. Açık söylüyorum, bunun adı tetikçiliktir, alçaklıktır, fırsatçılıktır. Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin ana muhalefet ve onun başındaki zat olduğunu söylemekten dilimizde tüy bitti.

FETÖ’nün siyasi ayağını ben size açıklıyorum; birini çamur atmadan önce iyi düşün önce senin ellerin kirlenecek, Kılıçdaroğlu elinde çamurla yakalanmıştır.En önemli siyasi ayak Kılıçdaroğlu ve ekibidir. Bu yapıyı suç örgütü olarak ilan eden benim. 

Kılıçdaroğlu kendisini genel başkanlığa taşıyan kaset kumpasının sorumluluğunu üzerimize yıkmaya çalışarak FETÖ'nün izlediği yolu izlemeye başlamıştır. Seni oraya getiren FETÖ, ne konuşuyorsun.

Her sözü FETÖ medyasında manşet olan Kılıçdaroğlu, FETÖ ile mücadele konusunda attığımız her adımda karşımızda yer almıştır. Dersanelerin kapatılması tartışması CHP'yi ele veren bir diğer örnektir. Tek dertleri AK Parti ve şahsıma zarar vermek. Biz kararlılıkla bu işin üzerine giderken, 'Dershaneler kapatılırsa eğitimde sorunlar büyür' diyebilecek kadar zıvanadan çıkabilmişlerdir, CHP dershanelerin kapatılmasını AYM’ye taşıyarak aynı safta olduğunu belli etmiştir.

CHP ile FETÖ arasındaki ilişkinin görüldüğü bir diğer olay da Adana'daki MİT tırlarının durdurulmasıdır. Amacı Türkiye'yi Suriye'deki radikal gruplara silah gönderen bir ülke gibi göstererek uluslararası müdahaleye açık hale getirmektir.

CHP’nin yayın organı gibi çalışan Cumhuriyet gazetesi bu operasyonu yürüten savcı görevden alınınca röportaj yapan MİT suç işledi başlığı atıyor. Genel Yayın Yönetmeni şimdi nerede? Almanya’da.

Genel Başkanı başta olmak üzere CHP milletvekilleri kapatılan FETÖ’nün gazetelerinin binalarına giderek dayanışma gösteriler yaparak aynı zamanda siyasi ayağını belli etmiş oldular.

Kentlerini yıllarca Atatürkçü olarak pazarlayan CHP destekçisi kimi yazarların bir anda en büyük FETÖ davalısı kesilmeleri projenin genişliğini gösteriyor.

Halen ByLock dahil pek çok delille FETÖ’den hapiste olan Kılıçdaroğlu’nun yazışmalarında bu durum anlatılıyor. Kılıçdaroğlu sözde adalet yürüyüşünü aslında FETÖ’cüelr için yapmıştır.

Madem bu işler soru sorarak oluyor. Öyleyse ben de burada birkaç soru sorayım. Ben daha kısa ve az FETÖ’nun siyasi ayağı FETÖ’cülerin devirmeye çalıştıkları siyasetçi midir, yoksa yükseltmeye çalıştığı siyasetçi midir? FETÖ’nün siyasi ayağı FETÖ’nün darbe gecesi öldürmeye çalıştığı siyasetçi midir, yoksa yol verdiği siyasetçi midir?"

Editör: Haber Merkezi