Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 81 il teşkilatı ile videokonferans yöntemiyle bayramlaşırken önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

- Akrabalarımızla, dostlarımızla içimizden geldiği gibi kucaklaşamamamız, bayram sevincini buruk yaşamış olsak da umudumuz tüm gücüyle ayaktadır.

- Türkiye hamdolsun küresel salgın sürecini başarıyla yönetmiş ve sonuca yaklaşmıştır.

- Attığımız normalleşme adımları sonrasında ortaya çıkan tablo doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor.

- Arefe gününden bayram bitimine kadar 4 gün sureyle evde kalarak mücadelemize destek veren milletimin her bir ferdine sabırları için şükranlarımı sunuyorum.

- Yaptığımız fedakarlıkların karşılığını inşallah hep birlikte fazlasıyla alacağız.

- Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi başta olmak üzere dev eserler ile önümüzdeki günlerde açılışlarını yapacağımız hastaneler sağlık altyapımızı daha da güçlenmiştir.

- Genel sağlık sigortamız ile yine çok gelmiş sosyal yardım ve destek sistemimiz milletimizin sahipsiz olmadığını göstermiştir.

- Tek parti döneminden bugne tek arpa boy yol kat edememiş CHP zihniyetinin saldırılara geçmesi gündemde özellikle boşuna değildir.

- Geçtiğimiz cuma günü sizlerle telekonferansla yaptığımız toplantıda CHP'nin gerçek yüzünü bir kez daha sergileme imkanı bulmuştuk.

- AK Parti'nin demokraside ve ekonomide ülkemize kazandırdıklarını bıkmadan usanmadan üşenmeden tekrar tekrar anlatmalıyız.

- Çocuklarımızı 70-80 kişilik sınıflardan kurtarırken, üniversite kapılarındaki yığıılmaları nasıl önlediğimizi anlatmalıyız.

- Yıllarca protestolara konu olan üniversite harçlarını kaldırdığımızı gençliğimize anlatmalıyız.

- Öğrencilerimize lisansta 550 lira... Nereden geldik buraya 45 liradan. Yüksek Lisansta 1100 lira, doktorada ise 1650 lira kredi burs desteği verdiğimizi, yurtlardaki öğrencilere aylık 420 lira beslenme yardımı yaptığımızı anlatmalıyız.

- İlk ve orta öğretimde hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm öğrencilerimize ders kitaplarını ücretsiz olarak verdiğimizi anlatmalıyız.

- Adalet hizmetlerinde mevzuattan altyapıya, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığına kadar önemli gelişmeler kat ettiğimizi anlatmalıyız.

- Hakim savcı sayımızı iki kattan fazla artışla 21 bine, yardımcı personel sayısını 138 bine çıkardığımızı anlatmalıyız.

- Bireysel başvuru hakkında, HSK'nın yeniden yapılandırılmasından, askeri mahkemelerin kaldırılmasına kadar pek çok tarihi adım attığımızı anlatmalıyız.

- Güvenlikte, ülkemize saldırması için beslenip büyütülen ne kadar örgüt varsa hepsinin başını ezdiğimizi anlatmalıyız.

- Aynı şekilde organize suç örgütlerine de göz açtırmadığımızı anlatmalıyız.

- Milli savunma, içişleri ve dışişleri bakanlıkları ile MİT'in başını çektiği güvenlik kurumlarımız arasındaki koordinasyonu geliştirdiğimizi anlatmalıyız.

- Ulaştırmada bölünmüş yol uzunluğumuzu 21 bin kilometre ilaveyle 27 bin kilometrenin üzerine, otoyol uzunluğumuzu 1346 km ilaveyle 3 bin 60 kilometreye çıkarttığımızı anlatmalıyız.

- Tünellerimizin sayısını 381'e, tünel uzunluğumuzu ise 50 kilometreden 500 kilometreye yükselttiğimizi anlatmalıyız.

- Marmaray, Avrasya Tüneli ,Yavuz Sultan Selim Köprüsü, osmangazi Köprüsü, Karadeniz Sahil Yolu gibi mega projelere Kanal İstanbul'u ekleyeceğimizi anlatmalıyız.

- Son dönemdeki en önemli projemiz olan 81 ilimizde 81 milyon metrekare millet bahçesi yapacağımızı anlatmalıyız.

- Enerjide, kurulu gücümüzü 57 bin megavat ilaveyle 92 bin megavatta yükselttiğimizi anlatmalıyız.

- Her alanda benzer başarı öykülerine sahibiz. Biz bunları her fırsatta anlatmalıyız.

- Hizmetten nasibini alamamış olanların, yerli ve milli her şeye düşmanlık sergileyerek ayakta kalma çabasını ise milletimizin takdirine bırakacağız.

- Milletimizin özellikle bize olan güvenine ve yeri geldiğinde canı pahasına verdiği desteğe layık olduğumuz için rabbimize hamd ediyoruz.

- Depremden salgına, Suriye ve Libya'daki gelişmelere kadar pek çok sınamayı yeni yönetim sisteminin verdiği imkanlar sayesinde güçlü bir şekilde göğüslemeyi başardık.

- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni hazmedemeyenlerin insanımızı zehirlemesine izin vermeyeceğiz. 2023 seçimlerine kadar yoğun gayret içinde olmalıyız.

- Bir kez daha Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum. Sizlere sevgilerimiz saygılarımı sunuyorum.

Editör: Haber Merkezi