Gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da bugün.  AK Parti grubunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, video operasyonlarının hedefi konusunda bir perspektif vermesi bekleniyor.

Beklenen konuşma öncesi Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Selvi'ye göre Türkiye’ye yönelik operasyonun adını MHP Lideri Devlet Bahçeli koydu. Bahçeli'nin “Herkesi uyarıyorum, hedef Türkiye’mizdir” dediğini vurgulayan Selvi, şöyle devam etti:

"Geçmişte FETÖ’nün kaset operasyonlarına maruz kalmış bir partinin lideri olarak Bahçeli, operasyonların hedefinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu net bir şekilde ortaya koydu.

“Milletin hür iradesiyle ve tertemiz oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmek, Türkiye’yi deforme etmek için faal halde olanlara alimallah, bedeli ne kadar ağır olsa bile izin verilmeyecektir” diye konuştu.

Bugün de AK Parti grubunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, video operasyonlarının hedefi konusunda bir perspektif vermesi bekleniyor. Erdoğan daha önce, “Terör örgütleri gibi suç çeteleri de zehirli bir yılan gibidir. Onlarla aynı çuvala girerseniz daha sonra başınıza geleceklere rıza göstermiş olursunuz” uyarısında bulunmuştu.

Yeni süreçte herkes eteklerindeki taşı döktü. Ama henüz Erdoğan konuşmadı. Kimse merak etmesin. Erdoğan bitti demeden bu iş bitmez. Yeni sürecin sonucunu Erdoğan ve Bahçeli’nin tavrı belirleyecek. Bir de milletin feraseti.

Bahçeli ve Erdoğan’ın açıklamaları, sis bulutu dağıldıkça meselenin Soylu meselesi değil Türkiye meselesi olduğunu, hedefin Soylu değil, Erdoğan olduğunu daha iyi bir şekilde açıklıyor.

Amaç Türkiye’yi 90’lı yıllara çevirmek.

O nedenle de örnekleri 90’lı yılların aktörleri içinden veriyorlar.

Mehmet Ağar’dan, Korkut Eken’den.

Uğur Mumcu ve Kutlu Adalı suikastından.

Tamam da o dönemlerde AK Parti yoktu.

O gün çeteler düzeninin aktörleri, kirli siyasetin uzantıları, bugün fotomontaj yöntemiyle AK Parti’yi de o fotoğrafın içine yerleştirmeye çalışıyorlar."

1990 öncesi olanları da hatırlatan Selvi, yazısını şöyle bitirdi:

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk’teki yayında neden Özel Harp Dairesi’ni, Özel Harp Dairesi’nin parasını kimin verdiğini, Ecevit’in Özel Harp Dairesi’ne ilişkin açıklamalarını hatırlatıp, Sabri Yirmibeşoğlu örneğini verdi acaba?

İki gündür düşünüyorum. Soylu o örneği niye verdi? Çünkü Özel Harp Dairesi bir gayrinizami harp örgütlenmesiydi. 27 Mayıs, 12 Mart ve 12 Eylül’e giden süreçte etkin bir rol oynamıştı. Bugün yaşananlarla gayrinizami harp unsurları arasında neden bağlantı kurdu?

Sorular var, soru içinde."