Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Avrupa'dan gelen bir vatandaşımızda yapılan tetkikler sonucunda koronavirüs tespit edildi. Ailesi ve yakınları yakın izlememiz altında. Virüs tespit edilen kişinin sağlık durumu iyi. Avrupa kaynaklı bir vaka var, salgın değil tek bir örnek.

Türkiye inşallah bu sıkıntıyı herhangi bir kayıp vermeden atlatacaktır, temennimiz budur. Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değildir.

Vatandaşlarımızdan ricam, sağlık personelinin bu konudaki uyarılarını dikkate almalarıdır. Türkiye bu sıkıntıyı hiçbir kayıp vermeden atlatacaktır, tememnimiz budur.

(Koronavirüs) Tüm dünyayı kasıp kavuran bu hastalığın ülkemize sirayet etmemesi için gereken her türlü önlemi vakitlice aldık.

Türkiye’nin İdlib’de bir ay boyunca fiilen yürüttüğü operasyonlar ve başlattığı Bahar Kalkanı Harekatı, sınırlarımıza dayanan tehditlerin önüne geçme kararlılığımızın bir ifadesidir.

Ateşkes sonrası İdlib halkı ilk kez rahat bir nefes aldı. İdlib'deki masumları katleden rejim, karşımızda ağır kayıplar vererek kararlılığımızı gördü. İdlib'de henüz jkalıcı bir çözüm bulunamadı. Rejim ateşkese uymazsa üzerlerine eskisinden daha güçlü şekilde gideriz.Rejimin ve onunla birlikte çalışan mezhepçi milislerin ateşkese ne kadar bağlı kalacakları belirsizdir. Daha şimdiden ufak tefek de olsa ateşkes ihlalleri yaşanmaya başlanmıştır. Rusya tarafıyla, vardığımız anlaşmaya uygun şekilde bu gelişmeleri paylaşıyor ve tedbir alınmasını bekliyoruz.

(Suriye'deki gözlem noktaları) Buralara yapılacak en küçük bir saldırıda karşılık vermekle kalmayacak, çok daha ağır mukabelede bulanacağız.

Editör: Haber Merkezi