Devlet görevinde yer alan memur ve bürokratları defalarca tehdit eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tercümanı Fatıma Kavakçı'yı mesnetsiz iddialarla hedef  almıştı.

Kavakçı hakkında 'tercüman hanım kız' şeklinde bahseden Kılıçdaroğlu, "Toplantıda Biden ile neler konuşulduğunu seçimlerden sonra devletimize açıklamasını talep edeceğiz. Verilen her yetki, sorumluluğu ile birlikte gelir" ifadesini kullanmıştı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tercümanı Fatima Kavakçı hakkında nefret dili kullanan Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. 

Konuya dair açıklamalarda bulunan avukat Sezgin Tunç, şunları söylemişti:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden müvekkilimiz Fatıma KAVAKCI’yı ifa ettiği kamu görevi nedeniyle hedef alarak nefret ve tehdit diliyle yaptığı saldırılara karşı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.

Bir siyasi parti başkanı tarafından sırf kimliği nedeniyle müvekkilimize yapılan bu tehdidin kamuoyu nezdinde olduğu gibi hukuk düzeni nezdinde de mahkum edileceğine inanıyoruz. 

Gelişmeleri paylaşacağız. "