24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde karşı karşıya gelen Recep Tayyip Erdoğan ve Muharrem İnce seçim dönemi birbirlerine açtıkları tazminat davalarının sonuçları belli oldu

MAHKEME SONUÇLARI AÇIKLANDI

24 Haziran seçim dönemi iki tarafın rekabetinde gerilim hiç azalmamıştı. Kampanya sürecinde iki tarafın birbirine sarf ettiği sivri ifadeler gündemden düşmüyordu. Sürekli bir polemik içerisine giren siyasiler daha sonra kullanılan bazı ifadeler sebebiyle karşılıklı olarak konuyu mahkemeye taşımıştı.

İNCE’NİN TALEBİ REDDEDİLDİ

21 Ocak tarihinde Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açtığı 100 bin liralık davanın sonucu belli oldu. İnce’nin avukatı seçim dönemi müvekkili ile Erdoğan arasında karşılıklı isnatların olduğunu, İnce’nin bu isnatları hak etmediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İnce aleyhine 20 bin liralık tazminat talebinde bulunmuştu. Davanın sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “emirleri Pensilvanya’dan alıyor” sözlerinin siyasi eleştiri maksatlı olduğuna karar verildi ve İnce’nin tazminat talebi reddedildi.

İNCE 20 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK

Muharrem İnce, Balıkesir mitinginde Nasuhi Güngör’ün “Yenilikçi Hareket” kitabının 89’uncu sayfasını işaret ederek Erdoğan’ın Fetullah Gülen ile görüştüğünü ifade etmişti. Mahkeme iddiayı reddederek kişilik haklarını ihlal sebebiyle Muharrem İnce için işleyen faizlerle birlikte 20 bin lira tazminat cezası kararı verdi.