Geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu'nda toplanan milletvekillerinden CHP'li Engin Özkoç, konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmiş, Ak Parti ve CHP milletvekilleri arasında büyük kavga yaşanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özkoç ile ilgili ilk kez konuştu.

'Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanıyım'

Erdoğan, kendisine hakaret eden Özkoç ile ilgili sessizliğini bozarak ilk kez konuştu. Erdoğan, "Şu an itibarıyla, bu sabah gerek avukatım olsun gerek yargı olsun bu şahıs ile ilgili bu davaları açtılar. Yani dokunulmazlığının kaldırılmasına varıncaya kadar bu süreci takip edecekler. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanıyım. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına kalkıp da bu tür edepten, ahlaktan yoksun, böyle akla hayale gelmeyecek hakaretleri yapmaya ne yasalarımız ne örfümüz ne adetimiz müsaade eder" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu'na da değindi

Özkoç'un ifadeleriyle ilgili Kılıçdaroğlu'nu işaret eden Erdoğan, "Tabi dün TBMM bugüne kadar yaşamadığı bir tabloyu yaşadı. Ülkemizde parlamentonun böyle tabloyu yaşamasını hiç istemezdik. Ama bu tabloyu yaşayan ve yaşatanlara önce o partinin başındaki şahsın gereken bedeli ödetmesi lazım. Onu da geçiyorum, dikkat edin bu şahıs her yönüyle her an her yerde maalesef birçok sakatlıklar yapıyor" dedi.

Editör: Haber Merkezi