Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Arnavutköy’de Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri’nin temel atma törenine katıldı. 

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, projenin müteahhidini sahneye çağırdı ve şu sonuşma geçti:

Erdoğan: Burayı ne kadar zamanda bitireceksin?

Müteahhit: 36 ay

Erdoğan: Ne diyor bu ya? Sen nasıl Fatih torunusun. Ne yapıyorsun sen ya? Hamza Bey (Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci) 36 aydan 30 aya indi. Ne diyor bu ya? Bu müteahhidi değiştirelim. Olmaz, olmaz. Sen Kanuni Sultan Süleyman’ı duydun mu, tanıdın mı? Süleymaniye Camii’ni ne kadar zamanda bitirdi? Hamza Bey ne kadar kadar zamanda bitirdi? Bir yılın altına düşürdü mü?

Müteahhitten bir yıl içerisinde projenin bitirilmesi için söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kesinlikle önümüzdeki yıl bu günlerde burayı bitirmeniz lazım. Vardiya sistemlerini değiştireceksin. Burada kimse rahatsız olmaz sen merak etme. Gece-gündüz full time çalışacaksınız. Şahit olun, söz diyor. İnşallah aldığımız söz yerine gelir” dedi.

Projeye göre 23 blok, 1068 yatak kapasiteli tesisten oluşacak şehir, 150 bin metrekarelik alanda kurulacak, meydanda köy kahvesi ve restoran, 500 kişilik cami ile aynı bahçe içerisinde kilise ve havra yer alacak.