Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin Kızılcahamam kampının kapanış konuşmasında gündemde yer alan konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kendisinin baskıları sonucunda uygulamaya konan 'düşük faiz' politikasının önemli ölçüde etkili olduğu hayat pahalılığını uluslararası arenadaki gelişmelere dayandıran Erdoğan, gelinen son durumun seçimlerde işlerini zorlaştırabileceğini söyledi: 

- Hayat pahalılığına bir sınır çekmek için çalışıyoruz. Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programlar hazılıyoruz. Dünyanın ikinci dünya harbi sonrası yaşadığı bu en büyük sarsıntıdan ülkemizi en az kayıpla çıkarmanın güçlüğünü biliyoruz. Vatandaşlarımıza ülkemizde bunu yapabilecek tek kadronun biz olduğumuzu söylüyoruz. Elini vidanına koyan, aklını kiraya vermeyen, hırsı gözünü kör etmeyen herkes bu hakikati kabul edecektir. Seçimlere bir yıl kala böyle bir tabloyla karşı karşıya bulunmamız işimizi biraz daha zorlaştırıyor olabilir. Ama 20 yıllık tarihimizde bizim hiçbir başarımız altın tepside sunulmadı. 

Editör: Haber Merkezi